15. 12. 2015

Svěrač

Pátrání není jednoduché. Například jsme v Mirkovo notýsku našli zápis POZOR NA SVĚRAČ. Nepodařilo dohledat žádné další informace k tomuto zápisu. Není nám proto jasné, co tím Mirek myslel. Já se domnívám, že šlo o narážku na konkurenční časopis. Naproti tomu Déma si myslí, že šlo o zdravotní problémy. Kdo z nás má pravdu nevíme. Snad se nám podaří získat další informace. Pokud se nám to podaří, dáme Vám určitě vědět.

doctor H

3 komentáře:

  1. Tohle naštěstí vím úplně přesně s pravděpodobností téměř 15,8%.
    Mirek (přezdívaný kvůli svým slavným kalbám v ocelárně nebo na kovárně též "kalousek", což se poměrně málo ví) se po kalbě stával dočasným dysgrafikem.
    Další indicií je skutečnost, že tehdy panoval velký nedostatek gumiček do stěračů. Mirek si příležitostně přivydělával jako brigádník na parkovišti. Chtěl si tedy jen poznamenat, že příští den má na parkovišti dozor, který se týkal stěračů zde zaparkovaných aut.
    Ale zároveň je pravda i to, že si skutečně kvůli jistým zažívacím potížím musel dávat pozor, aby se během brigády vzadu neznečistil. Tato situace ovšem pro něj nebyla ničím novým, pročež si ji nemusel zapisovat - zkrátka ty svěrače a ostřikovače mu nikdo nemusel hlásit, to viděl...

    OdpovědětVymazat
  2. Ctěný kolego výzkumníku, mám pocit, že zmíněný "Kalousek" byl někdo jiný. S velkou pravděpodobností se jednalo o známého sovětského kaliče Pavku Korčagina. Tento svědomité komsomolec se pochopitelně alkoholu nikdy nedotkl. Zajímal se výhradně o kalení nízko uhlíkové oceli s lehkou příměsí síry a vanadu.

    OdpovědětVymazat
  3. Mohu potvrdit, že Pavka Korčagin se skutečně alkoholu nikdy ani nedotkl. Alkohol totiž zásadně nasával brčkem přímo z butylky - odtud též jeho známá přezdívka "přímovstřik".

    OdpovědětVymazat